Skip links

Description

Dialekttempen kom til verden i 1999 og har siden vokst til 250 ferdige plasser.
Det jobbes med og ferdiggjøre nye plasser hele tiden,
så har ikke din by eller bygd sin egen temp, så hører vi gjerne fra deg.
Dialekttempen er den perfekte gaven til den som har alt,
passer utmerket til hjemmet og på fritidsboligen.
Høyde: 33cm
bredde: 9cm
Kommer i gave-eske m/skruer for montering.
Trysil:
er en kommune i Østerdalen i Hedmark med i underkant av 7000 innbyggere. Den grenser i nord til Engerdal, i nordvest til Rendalen, i vest til Åmot, og i sydvest mot Elverum og Våler. Mot syd og øst grenser kommunen mot Sverige.
Sammen med Engerdal i nord utgjør kommunen en “utbulning” på kartet slik at Sverige omgir kommunen på nesten tre sider. Kommunen har to tettsteder – Innbygda i nord og Nybergsund lenger syd, begge ved Trysilelva. Innbygda har rådhus, kulturhus, ungdomsskole og videregående skole.
Kommunen er svært spredtbygd hvor jord– og skogbruk har tradisjonelt vært de viktigste næringene, og kommunen har flere treforedlings-bedrifter. Trysilelva var en av de siste elvene i Norge som hadde tømmerfløting, denne virksomheten ble nedlagt i 1991 – tiår etter de fleste andre steder i landet.
Fortsatt ligger Moelven Trysil (Trysil Skog) med stort sagbruk ved elva nord i tettstedet Innbygda, og like ved har Coop et byggevaremarked. Trysil er ellers Norges største elgkommune, med 1 050 felte elg i 2004.
Vinterturisme er en vekstnæring i kommunen, og Trysil har Norges største skianlegg, Trysilfjellet. Anlegget var fra starten et andelslag med berørte grunneiere, og ble i 2005 solgt til det svenske selskapet Skistar for 241 millioner kroner.
Skistar eier både hyttegrender, heisanlegg og overnattingssteder under Trysilfjellet, og kan på den måten kryssubsidiere tjenestene og sikre høyt belegg i turistsesongene på en måte som tidligere eiere ikke maktet.
Det er et 31 skiheiser ved Trysilfjellet (1132 moh.), inklusive seks barneheiser. De største hyttegrendene er Håvi og Trysilfjell syd for fjellet, og Fageråsen nord for Trysilffjellet.
Trysil er kjent for sine forfattere (Einar Skjæraasen) og skiløpere (Trysil-Knut). Trysilgutten, stiftet 1861 er verdens eldste skiklubb, og verdens første offisielle, sivile skirenn ble arrangert her i 1855.
Kommunens motto er «Stavtaket foran».
I sentrumsstedet Innbygda (2 402 innbyggere), ligger et av landets eldste bygdemuseer, Trysil bygdetun, stiftet i 1901. Museet omfatter i dag våningshus, driftsbygninger og utmarksbebyggelse – i alt 21 bygninger som viser hvordan folk i Trysil levde på 1700 og 1800- tallet.
Den eldste bygningen er fra ca. 1650. Bygdetunet er en del av Trysil/Engerdal museum. Trysil/Engerdal museum er en stiftelse, opprettet i 1994 av Trysil kommune, Engerdal kommune, Trysil Historie- og Museumslag, og Engerdal Museum.
 

Additional information

Vekt 0,262 kg
Dimensjoner 10 × 9 × 33 cm