Skip links
SKU: DT-1509 Categories: , ,

Description

Dialekttempen kom til verden i 1999 og har siden vokst til 250 ferdige plasser.
Det jobbes med og ferdiggjøre nye plasser hele tiden,
så har ikke din by eller bygd sin egen temp, så hører vi gjerne fra deg.
Dialekttempen er den perfekte gaven til den som har alt,
passer utmerket til hjemmet og på fritidsboligen.
Høyde: 33cm
bredde: 9cm
Kommer i gave-eske m/skruer for montering.
Hyggelig info:
Hardanger er landskapet langs og omkring Hardangerfjorden i Hordaland. Området starter i Kvam og Jondal i vest og følger fjorden helt inn til tettstedet Eidfjord i øst og sørover langs Sørfjorden til Odda, samt omliggende fjellområder som blant annet inkluderer Kvamskogen og deler av Hardangervidda og Folgefonna (Norges tredje største isbre).
Distriktet omfatter de syv kommunene KvamJondalGranvinUlvikEidfjordUllensvang og Odda, med et samlet areal på 6 303 km² og 22 980 innbyggere (1. januar 2015).[1] Det utgjør 4,5 % av folkemengden og 40,8 % av arealet i Hordaland fylke. 94 % av arealet er fjellområder som ligger høyere enn 300 meter over havet. Befolkningsutviklingen i Hardanger har vært relativt stabil de siste årene, med en økning i folketallet på 63 personer i 2012, 18 personer i 2013 og en nedgang på 28 personer i 2014. Den eneste byen i området er Odda, andre tettsteder er NorheimsundØysteseÅlvikGranvinUlvikEidfjordKinsarvikLofthusTyssedal og Jondal.
Hardanger er kjent for dramatiske landskaper med fjell, breer, fosser og fjorder. Dette har tiltrukket seg både turister og kunstnere gjennom alle år. Det er også et område som gir svært gode forutsetninger for fritidsaktiviteter som brevandringer, snowboardkjøring året rundt samt paragliding. Hardanger er også kjent for fruktdyrking. Man mener britiske munker startet fruktdyrking her allerede på 1300-tallet. I Hardanger dyrkes epler, pærer, plommer og moreller. 40 % av norsk frukt kommer fremdeles fra dette området.
Navnet Hardanger er sammensatt av norrønt hǫrðar (en germansk folkegruppe) og angr (fjord), og betyr således hordenes fjord. Folk fra Hardanger kalles for hardinger (uttales uten d) og snakker hardangermålHardangerbunadHardangerbåtHardingfeleHardangersøm og Hardangerbestikk kommer fra distriktet.
Hardanger er ett av de fem distriktene som til sammen utgjør fylket Hordaland.

Additional information

Vekt 0,262 kg