Skip links

Description

Dialekttempen kom til verden i 1999 og har siden vokst til 250 ferdige plasser.
Det jobbes med og ferdiggjøre nye plasser hele tiden,
så har ikke din by eller bygd sin egen temp, så hører vi gjerne fra deg.
Dialekttempen er den perfekte gaven til den som har alt,
passer utmerket til hjemmet og på fritidsboligen.
Høyde: 33cm
bredde: 9cm
Kommer i gave-eske m/skruer for montering.
Hyggelig info:
Smøla

Smøla er Møre og Romsdals nordligste kommune, og ligger tre mil nord for Kristiansund. Over Ramsøyfjorden i øst ligger øya og kommunen Hitra, og over Edøyfjorden i sør ligger Aure.
Kommunen består av en stor øy (fast-Smøla) og mer enn 5000 mindre øyer, holmer og skjær, noe som gjør at kommunen har hele 1/3 av fylkets totale kystlinje. Flere øyer var tidligere bebodd, men eiendommene blir nå kun brukt som fritidseiendommer. Kjente er spesielt Brattværet, Hallarøya og Ringsøya.
Smøla har hatt stor befolkningsnedgang de siste tiårene. I 1960 var det 4 046 innbyggere i kommunen, mot 2 146 i 2015.
Berggrunnen består av sedimenter fra ordoviciumtiden som danner en vestlig del av Trondheimdekket. Lagpakken inneholder Skjølberg kalksteinsformasjon som er et mer enn 100 meter tykt lag av fossilførende kalk fra tidlig til midtre ordoviciumtiden. Under kalken ligger Leirvik konglomeratformasjon, og den gjennomskjæres av kaledonske ultrabasiske til granodiorittiske intrusiver. Over kalken ligger ordoviciske basalter.[1]Disse bergartene har blitt gjennomsatt av en serie med forskjellige dypbergarter og gangbergarter. De yngste bergartene i området er devonske konglomerater på Edøya og Kuliøya. Den tsjekkiske geologen Ferry Fediuk har laget et geologisk kart over Smøla. Den norske geologen Håvard Gautneb gjorde detaljerte geologiske studier, beskrev aldersrekkefølgen av bergartene og utførte aldersbestemmelse av dem.[2]
 

Additional information

Vekt 0,262 kg