Skip links
SKU: DT-1456 Categories: , ,

Description

Dialekttempen kom til verden i 1999 og har siden vokst til 250 ferdige plasser.
Det jobbes med og ferdiggjøre nye plasser hele tiden,
så har ikke din by eller bygd sin egen temp, så hører vi gjerne fra deg.
Dialekttempen er den perfekte gaven til den som har alt,
passer utmerket til hjemmet og på fritidsboligen.
Høyde: 33cm
bredde: 9cm
Kommer i gave-eske m/skruer for montering.
Hyggelig info:

Egersund kirke

Egersund kirke er en hvitmalt korskirke som ligger ved torget i Egersund. Kirken ble påbegynt omkring 1623. Det har stått en kirke på det samme stedet siden tidlig middelalder. Da den nåværende kirka ble bygget, rev man den gamle. Den ble opprinnelig bygget som langkirke, men etter hvert ombygd til korskirke. Kirka tilhører Egersund menighet i Dalane prosti.
1785 ble kirka ombygget av den tyske tømmermannen Ludvig Feyling, som blant annet hevet taket, bygget inngangspartiet mot sør, og lagde en ny prekestol som ble montert utenpå den gamle. I 1940 ble den originale prekestolen oppdaget bak den nye, og satt i stand. Årstallet 1583 er skåret inn i døpefonten, og selv om det er usikkert om den er så gammel, er det den eldste gjenstanden i selve kirken. Altertavla er fra 1607, og ble gitt til kirka fra lensherren Jørgen Kaas og hustruen Mette Banner. Altertavla er malt og signert av stavangermaleren Peter Reimers.
Plassen der kirka står, kalles i et gammelt sagn for «Heidningholmen», som antagelig antyder at det kan ha vært et slags kultsted her i før-kristen tid. Stedet foran kirka, i dag torget, kaltes i eldre tid for «Lahedlå», som betyr oppbygd brygge.
 

Additional information

Vekt 0,262 kg