Skip links

Lysefjorden Preikestolen

Logg inn som forhandler
SKU: DT-1521-1-1 Categories: , ,

Description

Dialekttempen kom til verden i 1999 og har siden vokst til 250 ferdige plasser.
Det jobbes med og ferdiggjøre nye plasser hele tiden,
så har ikke din by eller bygd sin egen temp, så hører vi gjerne fra deg.
Dialekttempen er den perfekte gaven til den som har alt,
passer utmerket til hjemmet og på fritidsboligen.
Høyde: 33cm
bredde: 9cm
Kommer i gave-eske m/skruer for montering.
Hyggelig info:
Platået er tilnærmet flatt, ca. 25 × 25 m og rager 604 moh. Fra gammelt av hadde platået navnet Hyvlatonnå (høveltanna). Rundt 205 000 personer besøkte Preikestolen i løpet av sommeren 2013. Det er god utsikt over Lysefjorden og heiene rundt fra platået. Preikestolen regnes som Norges fremste naturbaserte reisemål, med en rekke topp rangeringer internasjonalt.
Preikestolen ble et turistmål for mer enn 100 år siden, da Stavanger Turistforening begynte å bruke denne fjellknatten som et viktig turmål. STF førte opp Preikestolhytta i 1949. I 2004 ble denne supplert med Preikestolen Fjellstue. Preikestolhytta fikk veiframføring i 1961.
Det var trolig frostsprengninger for 10 000 år siden som gjorde det slik at Preikestolen ble dannet. Kanten av isbreen lå da like ovenfor fjellet. Preikestolen har en flere meter dyp sprekk tvers over platået som trolig også er et resultat av frostsprengninger. Geologer har konkludert med at Preikestolen er trygg selv om mange ugrunnet tror at fjellplatået vil falle ned når de ser denne sprekken.

Additional information

Vekt 0,262 kg