Skip links

Description

Dialekttempen kom til verden i 1999 og har siden vokst til 250 ferdige plasser.
Det jobbes med og ferdiggjøre nye plasser hele tiden,
så har ikke din by eller bygd sin egen temp, så hører vi gjerne fra deg.
Dialekttempen er den perfekte gaven til den som har alt,
passer utmerket til hjemmet og på fritidsboligen.
Høyde: 33cm
bredde: 9cm
Kommer i gave-eske m/skruer for montering.
Hyggelig info:
Dale kirke (Dale kyrkje) er en langkirke fra 1864 i Fjaler kommuneSogn og Fjordane fylke.
Den nåværende kirken er en tømret langkirke i tradisjonell stil. Ny-gotiske trekirker av denne typen ble det bygget mange av i Norge i andre halvdel av 1800-tallet. Kirken ble reist av byggmester Øvrehus fra Hosanger og den kostet rundt 5000 spesiedaler. Kirken har rundt 550 sitteplasser og har vært hovedkirke i Fjaler siden 1894.
Det finnes ingen sikre opplysninger om når den første kirken ble reist i Dale etter at kristendom kom til landet for rundt 1000 år siden. Trolig var den første kirken en stavkirke. I det historiske dokumentet Bergens Kalvskinn fra ca. 1350 er ”Dalskirkue” nevnt. Det var trolig den andre kirken i Fjaler. Denne ble revet i 1593 for å gi plass for en ny kirke; en tjærebredd, bordkledd tømmerkirke, som ble stående fram til 1863. Den kjente landskapsmaleren Anders Askevold har den med på et oljemaleri fra Dalsbygda i 1853. I 1772 ble alle kirkene i prestegjeldet solgt på auksjon og kom i privat eie, men i 1860 ga konsul Jansen kirken til Dale kyrkjelyd uten vederlag.
Da denne kirken ble for liten og dessuten var i dårlig stand, ble den revet i 1863 å den nye kirken sto ferdig året etter.
 

Additional information

Vekt 0,262 kg