Skip links
SKU: DT-1333 Categories: , ,

Description

Dialekttempen kom til verden i 1999 og har siden vokst til 250 ferdige plasser.
Det jobbes med og ferdiggjøre nye plasser hele tiden,
så har ikke din by eller bygd sin egen temp, så hører vi gjerne fra deg.
Dialekttempen er den perfekte gaven til den som har alt,
passer utmerket til hjemmet og på fritidsboligen.
Høyde: 33cm
bredde: 9cm
Kommer i gave-eske m/skruer for montering.
Einer er en art av bartrær som tilhører einerslekten Juniperus i sypressfamilien. Einer kalles også enebærbreskbrake eller brisk.
Planten kan enten ha form som en busk eller et tre og blir normal maksimalt 10–12 meter høy. Som oftest blir den mye lavere, men av og til kan den også blir høyere. Glenne-eineren i Idd (Halden kommune) ble målt til cirka 17,5 m i 1970 og skal være Skandinavias største einer.[1] Rotplanten er flerstammet og forgreiner seg nede ved grunnen. Greinene peker oppover, og kronen er kjegleformet eller har søyleform. Men den kan også danne tuebestander, eller ha form som en rund busk.
På fjellet kan den ha en krypende form. De små konglene, eller «bærene», som planten bærer, kan brukes som matingrediens, som krydder og smakstilsetning i brennevin. Det danske tobakksfirmaet V2 Tobaccobruker det til og med som smakstilsetning i snus. Konglene utvikler seg til einerbær, og de er først helt grønne eller blågrønne, men blir blå i løpet av 2-3 års full modning. Hannblomstene er gule, hunnblomstene grønne. Nålene står i trekoplete kranser om greinen. De er harde og stikkende.

Additional information

Vekt 0,262 kg